logo principal principal

IL·LUSTRADOR

Llicenciat en Belles Arts per la Universitat de Barcelona, va viure tres anys a Berlín on es va especialitzar en tècniques d‘impressió i gravat al centre Künstlerhaus Bethanien, amb l’ajut de dues beques CIRIT de la Generalitat de Catalunya.

Coincidint amb la caiguda del Mur de Berlín, fou escollit per participar en el projecte internacional “East Side Gallery”, com a únic representant de l’estat espanyol.

La seva pintura sobre el Mur la podem veure en la reproducció que es va fer en la seva ciutat natal, Roquetes (Baix Ebre).

Actualment viu i treballa a Barcelona com a il·lustrador.  Publica  per a editorials diverses i participa, en exposicions i sessions didàctiques al Saló del Llibre Infantil i Juvenil de Saarbrücken, Alemanya des del 2001.

SELECCIONAT A LA BIENNAL DE BRATISLAVA 2009 amb les il·lustracions de l'àlbum «Alícia i el País de Meravelles».Text de l'Àngel Burgas. Editorial La Galera. Barcelona, 2008.

PREMI LLIBRETER d'ÀLBUM IL·LUSTRAT 2008 pel llibre «FILL DE ROJO».Text de Joan Portell. Editorial Tantàgora. Barcelona, 2008.

PREMI CRÍTICA SERRA D'OR 2006 per l'àlbum il·lustrat «Vull una corona».Text de Raimon Portell. Editorial La Galera. Barcelona,2005.

Al 1999 va crear els personatges de “La Nora i en Martí” per al departament d’educació del Museu Marítim de Barcelona i va participar en la realització de caixes didàctiques per a les escoles, exposicions temàtiques i publicacions infantils diverses.

Va dirigir el projecte “Humanitzem els hospitals” conjuntament amb l’associació AACIC (Associació d’ajuda als afectats per cardiopaties infantils de Catalunya). Un projecte per facilitar el procés d’hospitalització dels nens decorant amb dibuixos, totes les habitacions de 4 plantes infantils de l’Hospital de la Vall d’Hebron de Barcelona. Amb la participació de 50 joves il·lustradors, alumnes seus.

 És el coordinador de l’especialitat d’il·lustració a "L’Escola de la Dona-Espai Francesca Bonnemaison” de la Diputació de Barcelona, (PREMI JUNCEDA D'HONOR 2005).

Realitza xerrades, tallers i sessions didàctiques sobre estil, lectura d'imatge i il·lustració per a escoles, biblioteques, salons del llibre i associacions vinculades al món de la literatura infantil i la il·lustració, com a l'Ateneu de Barcelona i Arteleku a Donosti.

 

ILUSTRADOR

Licenciado en Bellas Artes por la Universidad de Barcelona, vivió tres años en Berlín donde se especializó en técnicas de impresión y grabado en el centro "Künstlerhaus Bethanien" con la ayuda de dos becas CIRIT de la Generalitat de Catalunya.

Coincidiendo con la caída del Muro de Berlín, fue escogido para participar en el proyecto internacional “East Side Gallery”, como único representante de España.

Su pintura sobre el Muro la podemos ver en la reproducción que se hizo en su ciudad natal, Roquetes (Tarragona).

Actualmente trabaja como  ilustrador  para  editoriales diversas y también participa, en exposiciones y sesiones didácticas en el Salón del Libro Infantil y Juvenil de Saarbrücken, (Alemania) desde el año 2001.

SELECCIONADO EN LA BIENNAL DE BRATISLAVA 2009 con las ilustraciones del álbum «Alicia y el País de Maravillas».Texto de Àngel Burgas. Editorial La Galera. Barcelona, 2008.

PREMIO LLIBRETER de ÁLBUM ILUSTRADO 2008 por el libro «FILL DE ROJO». Texto de Joan Portell. Editorial Tantàgora. Barcelona, 2008.

PREMIO CRÍTICA SERRA D'OR 2006 por el álbum ilustrado «Vull una corona». Texto de Raimon Portell. Editorial La Galera. Barcelona, 2005.

Al 1999 creó los personajes  “La Nora y Martí” para al departamento de educación del Museo Marítimo de Barcelona y participó en la realitzación de cajas didácticas para escuelas, exposiciones temáticas y publicaciones infantiles diversas.

Dirigió el proyecto “Humanicemos los hospitales” conjuntamente con la asociación AACIC (Asociación de ayuda a los afectados por cardiopatías infantiles de Catalunya). Un proyecto para facilitar el proceso de hospitalización de los niños decorando con dibujos, todas las habitaciones de 4 plantas infantiles del Hospital de la Vall d' Hebrón en Barcelona. Con la participación de 50 jóvenes ilustradores, alumnos suyos.

Es el coordinador de la especialidad de ilustración en "L’Escola de la Dona-E. Francesca Bonnemaison" de la Diputación de Barcelona (PREMIO JUNCEDA DE HONOR 2005).

Realiza charlas, talleres y sesiones didácticas sobre estilo, lectura de imagen y ilustración para escuelas, bibliotecas, salones del libro y asociaciones vinculadas al mundo de la literatura infantil y la ilustración, como en el Ateneu de Barcelona y en Arteleku, Donosti.

 

ILUSTRATOR

Ignasi Blanch earned his Batchelor of Arts degree in Fine Arts from the University of Barcelona. He lived in Berlin for three years, where he specialised in printmaking and engraving techniques at the ‘Künstlerhaus Bethanien’ centre.

His time spent in Berlin coincided with the fall of the Berlin wall and he was chosen to participate in the International project ‘The East Side Gallery’ as the only representative from Spain. He later created a reproduction of his Berlin wall painting in his home town of Roquetes, Catalonia.

He currently works as an illustrator for a diverse range of publishing houses. He has also participated in exhibitions and didactic sessions at the European Children’s Book Fair in Saarbrücken, Germany since the year 2001.

SELECTED TO BRATISLAVA BOOK FAIR 2009 with the book "ALICE IN WONDERLAND"  Written by Àngel Burgas (La Galera publishers . Barcelona, 2008).

PRIZE LLIBRETER 2008 by the book "FILL DE ROJO" written by Joan Portell (Tantàgora publishers. Barcelona, 2008).

PRIZE CRÍTICA SERRA D'OR 2006 for his illustrations in the book "I WANT A CROWN" written by Raimon Portell (La Galera publishers 2005).

In 1999 he created the characters “Nora and Martí” especially for the Educational department of the Maritime Musuem, Barcelona. These characters were featured in a series of six books titled “La Nora i en Marti.”

Coordinated the project "Humanising Hospitals" alongside the association AACIC (Association of Help to those Affected by Children's Cardiopathies in Catalonia). This project was created to help ease the process of hospitalization for children by decorating the four floors of the Children's Ward at Vall d'Hebron hospital with drawings done by 50 professional illustrators. The illustrations were painted directly onto the walls and ceilings of the rooms and corridors.

He is the coordinator of the Illustration speciality at the prestigous Barcelona city council centre “La Escola de la Dona - Espai F. Bonnemaison,” which was awarded the "JUNCEDA PRIZE OF HONOUR 2005".

He runs talks and didactic sessions looking at style, reading images and illustration for schools and associations connected with the world of children’s books and illustration, such as in the ‘Ateneu’ centre, Barcelona.

 

biografia.jpg